Skip to main content

Hondentaal en herkennen van stresssignalen

Soms zeggen mensen: ‘Hij doet niks want hij kwispelt’ maar helaas is lang niet elke hond die zijn staart op en neer beweegt, op dat moment de vriendelijkheid zelve. Soms kwispelen honden ook terwijl ze bang of boos zijn. Je kunt de houding van de hond gebruiken als leidraad om een inschatting te maken van zijn stemming. Daarbij kijk je niet alleen naar de staart en de oren, maar ook naar het hele lichaam van de hond.

Tijdens de cursus "Hondentaal en herkennen van stresssignalen" behandelen wij eerst de hondentaal. Hoe communiceren honden met andere honden en welke lichamstaal gebruiken ze daarbij. Met duidelijke praktijkvoorbeelden nemen wij u mee in de de wereld van de hondentaal en middels casussen die worden behandeld tijdens de cursus zult u de hondentaal leren.

Het is zeker niet zo dat een hond alleen maar bijt als hij zich zelfverzekerd voelt. Sterker nog: het grootste deel van de bijtincidenten is een gevolg van angstagressie: de hond voelt zich bedreigd, is ergens bang voor en om het ‘gevaar’ af te weren, vlucht, hapt of bijt hij. Het gebeurt maar zelden dat een hond dit doet zonder vooraf te waarschuwen. Als u deze stresssignalen weet te herkennen en u heeft geleerd om daar op een juiste manier op te reageren, zal dat bijdragen aan het welzijn van uw hond. Ook hierbij gebruiken wij duidelijke practijkvoorbeelden en behandelen wij met de cursisten verschillende casussen.

Heeft u interesse in deze cursus, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.